Bovine Virus Diarree (BVD)

De rundveehouderij streeft ernaar om Infectieuze Bovine Rhinotracheïtis (IBR) en Bovine Virus Diarree (BVD) zoveel mogelijk uit te bannen. Het is daarom regelmatig onderwerp van gesprek: hoe kan een veehouder zich daar het best op voorbereiden? Wat zijn de voor- en nadelen van vaccinaties en hoe groot zijn de risico’s als er niet gevaccineerd wordt? Zijn er andere maatregelen mogelijk?

In de eerste week van de cursus wordt de achtergrond van de infectieziekte behandeld, zoals de eigenschappen van het virus, de pathogenese, de epidemiologie, de beschikbare testmethodes en de preventieve maatregelen. Ook wordt er aandacht besteed aan de ontwikkelingen en huidige stand van de bestrijdingsprogramma’s in een aantal omringende landen. Beide cursussen beginnen op een vast startmoment, duren elk twee weken en hebben een gemiddelde studielast van 2,5 uur per week. Binnen de week heeft u zelf de vrijheid om te studeren wanneer het u uitkomt. Er zijn geen vaste momenten waarop u online hoeft te zijn. 

U studeert volledig online in interactieve en kleinschalige online klassen en u wordt begeleid door een e-moderator en de docenten van de cursus. De e-moderator is het aanspreekpunt voor allerhande vragen en de docenten leveren inhoudelijke expertise. Tijdens de cursus worden verschillende werkvormen gebruikt en zult u interactief contact hebben met uw medestudenten. 

Accreditatie voor deze cursus is aangevraagd bij PEveterinair.

Deze cursus wordt gezamenlijk aangeboden met Infectieuze Bovine Rhinotracheïtis (IBR). Combinatieprijs is €300 (excl. BTW). Wilt u beide cursussen volgen? Voegt u dan beide cursussen toe aan uw winkelmandje. Vul vervolgens in het bestelformulier bij het veld ''promotion code'' deze kortingscode in: BVDIBRcombi

Bent u als dierenarts werkzaam bij een Extern Onderwijspraktijk?
Dan betaalt u €150 voor deze cursus en €250 voor deze cursus in combinatie met Infectieuze Bovine Rhinotracheïtis (IBR) (excl. BTW). Mailt u ons voor uw persoonlijke kortingscode. 

  • Accreditatie

  • Ervaringen

  • Deadlines

Course is offered by

Support Staff